جهش دلار در معاملات جهانی

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد؛ در معاملات دیروز با ۰.۶۴ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۰.۵۲۸ واحد بسته شد و در بالاترین نقطه طی 2 هفته اخیر ایستاد.

به گزارش اگزیم نیوز، انتشار اخبار جهش ویروس کرونا در جنوب و شرق انگلیس به ویژه در لندن باعث افزایش نگرانی معامله گران از بازگشت کابوس ویروس کرونا شده و با توجه به روند فعلی در سال ۲۰۲۱ نیز شاهد باقی ماندن این ویروس در صدر کانون توجهات معامله گران خواهیم بود. 

از سویی دیگر جهان در حالی وارد سال نو می شود که کماکان محدودیت های زیادی در تجارت خارجی، گردشگری و سیاست های پولی وجود دارد و توان مالی کسب و کارها نیز به دلیل تبعات اقتصادی و تجاری کرونا به میزان محسوسی کاهش پیدا کرده و کمبود نقدینگی یکی از اصلی ترین دلایلی است که می تواند احیای رشد اقتصادی را تحت تاثیر قرار دهد. از این روست که دلار در معاملات جهانی، رود صعودی را در پیش گرفته است و در بالاترین جایگاه طی 2 هفته گذشته ایستاده است.

شیوع نگرانی

روند افزایش نرخ دلار برای کارشناسان ایجاد نگرانی کرده است و  داده های منتشر شده تغییرات قیمتی اروپا برای سیاست گذاران اروپایی کماکان ناامید کننده پیش می رود. 

طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به نوامبر با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به منفی ۰.۳ درصد رسید تا نرخ تورم بیش از پیش از سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه فاصله بگیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۰.۲ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۱ درصد کمتر شده است.

دلار ارزشمند

تمایل معامله گران برای نگه داشتن دلار نسبت به ماه های ابتدایی سال ۲۰۲۰ کاهش کاملا محسوسی یافته است و با پیشرفت های به دست آمده در مقابله با کرونا و روی کار آمدن دولتی با رویکردهای معتدل تر در آمریکا، جذاست ارزهای پرریسک تر برای معامله گران بیشتر شده است. اگرچه انتظار نمی رود که دلار با یک سقوط آزاد مواجه باشد اما بسیاری از تحلیل گران بازار ارز معتقدند در شرایط کنونی فضا برای عقبگرد بیشتر دلار نیز فراهم است و شاید دلار تا چند ماه ابتدایی سال ۲۰۲۱ نیز در سنگر دفاعی فعلی خود باقی بماند.

بر این اساس کیت جوکیس- استراتژیست ارزی بانک سوسیت ژنرال گفت: به زبان ساده از نظر معامله گران ارزش فعلی دلار بیش از حدی است که باید باشد و برای همین فکر می کنم روزهای بد دلار ادامه دارد. بازارها به آن چه در حوزه سیاست گذاری پولی رخ می دهد واکنش نشان می دهند و با وضعیت فعلی فشار زیادی روی دلار است. در مقایسه با ماه های ابتدایی سال جذابیت دلار برای بسیاری از معامله گران کاهش پیدا کرده است.

دلار در آمارها

آمارها نشان می دهند که این صعود پایدار است به طوری که  در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۲۳ درصد افزایش به ۱۰۳.۶۷۵  ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۲۸ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۴۲ یوان چین اعلام شد و در تازه‌ترین دور از معاملات دیروز، پوند با ۰.۱۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۳۵ دلار مبادله شد. یورو نیز ۰.۵۴ درصد پایین رفت و به کانال ۱.۲۱ به ۱.۲۱۶ دلار رسید.

کد خبر 39232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 11 =